• Working Days

  9AM - 9PM

 • Saturday

  10AM - 8PM

 • Sunday

  Closed

AFSPRAAK MAKEN
Image Alt

Balayage

  /  Balayage

de balayage

De balayage is nog steeds een van de populairste kleurtechnieken. Logisch dus dat je hier meer over wilt weten. Of je nu zoekt naar praktische informatie, advies op maat, een prijsindicatie of ‘gewoon’ inspiratie; op deze balayage specialiteitenpagina lees je alles wat je moet weten over de balayage behandeling.

 

Wat is een balayage?

Bij een balayage is de bovenkant van het haar donkerder dan de lengten en punten. Hierdoor krijg je een hele natuurlijke overloop en ziet je haar er niet heel erg gekleurd uit. Daarom ook een groot voordeel; je ziet geen uitgroei! Kort samengevat geeft deze haarverf techniek een sunkissed look aan je haar.

 

Dit is waarom je een balayage zou willen

Een balayage behandeling geeft je haar een lichte boost, zonder dat je haarkleur compleet wordt veranderd. Een balayage wordt gedaan om wat licht-tinten in je haar te brengen. Je creëert een soort ‘vakantie effect’. Daarom spreekt men vaak over een ‘sunkissed look’ of een ‘natural beach look’ wanneer het gaat over de balayage.

Wil je een zachte overgang in je haar? Dan is een balayage ideaal. De kleurtechniek zorgt voor een subtiele kleuroverloop, van donker naar licht. Je haar blijft dus mooi van kleur, ook als je het met een staart of knot draagt. Wat de balayage verder onderscheidt van normale haarkleuring, is de natuurlijke look. Het haar zal er nooit overduidelijk geverfd uitzien. Integendeel: veel vrouwen kiezen juist voor een balayage voor een natuurlijke en classy look.

 

Balayage: de techniek

Wat houdt de balayage-techniek verder in? In de praktijk wordt de kleur bij een balayage met een kwast op je haar geveegd. De letterlijke vertaling van het Franse ‘’Le Balayage’’ is ook ‘vegen’ of ‘veeg’. Haarstylisten die balayage toepassen doen dit dan ook vooral op gevoel. De verf wordt met de losse hand aangebracht.

 

Voordelen en nadelen van balayage

Je zult je misschien afvragen wat nu precies de voordelen en nadelen zijn van een balayage.
Hier kunnen we kort over zijn: er zijn net iets meer voordelen dan nadelen. We lichten hier de belangrijkste punten toe.

 

Voordelen van balayage

 • Je hoeft minder vaak naar de kapper en er is minder onderhoud nodig qua kleuring.
 • Je kunt meer afwisseling creëren met een natuurlijke kleur.
 • Je zult nauwelijks (zichtbare) uitgroei krijgen.
 • Het is een ideale manier om te beginnen met het kleuren van je haar (als je dit voor het eerst doet).
 • Door middel van Face Framing bij de balayage, kun je de mooie accenten in je gezicht beter tot uiting laten komen.

 

Nadelen van balayage

 • De behandeling duurt relatief lang
 • Een balayage op kort haar is mogelijk, maar geeft mogelijk niet het gewenste effect. Uiteraard word je hier van tevoren goed over geadviseerd.
 • Het haar wordt ontkleurd en kan droger worden (als het al droog en/of beschadigd is).
 • Als de kwaliteit van het haar niet goed is, kan de balayage niet toegepast worden.

 

Uitleg voor- en nadelen van balayage

Omdat de balayage behandeling zorgt voor een subtiele overgang van de kleur(en), groeit de kleur met een zachte overgang uit. Je zult dus geen last hebben van duidelijk zichtbare uitgroei. In de praktijk krijg je met een balayage dus natuurlijk ogende highlights. Hierdoor hoef je ook niet snel terug naar de kapper om bij te laten kleuren.

Een ander voordeel van een balayage is de ruime kleurkeuze. Je kunt veel kanten uit omdat kleuren gematcht kunnen worden aan je huidskleur, op basis van het mengen van kleuren. Zo krijg je altijd een unieke maar soepele look die toch iets anders is dan je normale look.

 

Je haar balayage laten verven door leon zuidgeest kappers

Als je een balayage door Leon Zuidgeest Kappers overweegt, staan jouw wensen centraal. We gaan eerst met je in gesprek om na te gaan wat je wensen en behoeften zijn. Ook brengen we de geschiedenis van je haar in kaart, zodat we je het beste advies kunnen geven.

Bij een balayage dient het haar bijna altijd ontkleurd te worden. Negen van de tien keer gebruiken wij hierbij Olaplex (dit raden wij ook altijd aan). Maar uiteindelijk beslis jij zelf natuurlijk. En is iets niet mogelijk, dan krijg je daar eerlijk antwoord over van onze stylisten.

Welke route uiteindelijk ook wordt gekozen, jouw wensen staan altijd centraal. Balayage behandelingen door Leon Zuidgeest kappers zijn van de hoogste kwaliteit.
We werken met de beste producten die zo min mogelijk schade toebrengen aan je haar. Hieronder enkele voorbeelden van balayage creaties door Leon Zuidgeest Kappers.

 

En na de balayage behandeling?

Na de behandeling is het belangrijk dat de verwachtingen duidelijk zijn en ook de nazorg goed wordt uitgelegd.

 • Je krijgt, na de behandeling, altijd een -op maat gemaakt- masker mee voor het kleurbehoud.
 • Als je met Olaplex bent gekleurd krijg je Olaplex no. 3 mee.
 • Je krijgt een kleurpaspoort mee. Dit is een beknopte brochure die wij zelf hebben samengesteld. Hierin vind je praktische tips zodat je je haar mooi kunt houden.

Onze stylisten gaan graag met jouw haar aan de slag, zodat je het prachtige haar krijgt dat je verdient.

 

Is balayage geschikt voor jouw haarkleur en -lengte?

‘Is een balayage wel geschikt voor mij?’, zul je misschien denken. Goed nieuws! Een balayage is (in principe) geschikt voor alle haartypen, haarlengtes en haarkleuren. Dus heb je steil, gekruld of juist of juist pluizig haar? Dan maakt dat voor een balayage behandeling niet uit.
Ook maakt het niet uit of je kort, halflang of lang haar hebt.

Let op: heb je kort haar? dan is een balayage misschien niet de beste keuze. Een balayage op kort haar is wel mogelijk, maar je zult niet het gewenste effect krijgen. Tijdens de intake word je hier uitgebreid over geïnformeerd.

 

Kleuren

Of je nu blond, bruin, rood of zwart haar hebt; dat is geen probleem voor een balayage. Het mooie van een balayage is juist dat je, ongeacht je haarkleur, heel erg veel kanten op kunt met kleur. Zo kun je kiezen voor lichte tinten, zoals honingblond en babyblond. Maar je kunt ook gaan voor donkere tinten, zoals caramel, hazelnoot of koper.

Let op: Heb je donker geverfd haar? Houd er dan rekening mee dat lichte en koele blondtinten niet meteen mogelijk zijn. Hier zijn dan meerdere behandelingen voor nodig.

 

Tarieven van balayage behandelingen

Overweeg je een balayage behandeling bij Leon Zuidgeest Kappers? Leuk!
We snappen dat je meer wilt weten over de tarieven. Echter: het is praktisch onmogelijk om ‘standaard’ prijzen te geven.
Een balayage behandeling is per persoon uniek, afhankelijk van het haar (dikte en lengte), de wensen en mogelijkheden.

Wil je meer informatie over Balayage voor jou en de kosten?
Vul dan ons contactformulier in of book direct online!