• Working Days

  9AM - 9PM

 • Saturday

  10AM - 8PM

 • Sunday

  Closed

AFSPRAAK MAKEN
Image Alt

Haarkleuring

  /  Haarkleuring

Praktische informatie over haarkleuring

Dus je wilt meer weten over het verven van haar? Logisch, je bent niet de enige. Tegenwoordig is het verven van je haar de normaalste zaak van de wereld. Hoe ouder je wordt, hoe meer grijze haren. En hoewel een grey look best goed kan staan, wil je misschien toch je normale haarkleur terug. Dit is dan ook vaak een reden om je haar te (laten) verven.

Maar haarkleuring draait steeds meer om het creëren van een mooie bos haar, in de haarkleur die bij jou past. Denk aan een mooie Balayage, Highlights of Ombre. Er zijn tot slot ook mensen die hun haar juist grijs willen (laten) verven. Wat de reden ook is, door je haar te verven creëer je een mooie look! We leggen je graag uit wat je echt moet weten over het verven van je haar.

Zo lang blijft de haarverf zitten

Als je het haar verft, blijft de verf gewoon in je haar zitten. Alleen de ‘toning’ van de verf (de kleurpigmenten -zoals rood of blauw- die erin zitten) vervaagt. Dit was je er als het ware langzaam uit.

 • Hoe intenser de kleur, hoe sneller het zal vervagen; want een intensere kleur is iets schadelijker dan een milde kleur.
 • Ook de haarkwaliteit is belangrijk. Hoe gezonder (en sterker) het haar, hoe beter de verf aan het haar hecht, en hoe langer de kleur dus blijft zitten.
 • Daarnaast speelt de verzorging een belangrijke rol in de ‘’houdbaarheid’’ van de kleurbehandeling.
 • Tot slot hittetools. Gebruik je deze? Hoe meer warmte je gebruikt, hoe sneller je kleuring zal vervagen.

Je haar (laten) verven? Dit is belangrijk!

Jouw haar is belangrijk, en je wilt het beste resultaat. In de praktijk moet je daarom letten op 4 zaken:

 1. Bepaal de verfsoort; ieder haartype is namelijk anders (denk aan de dikte, kwaliteit en aanwezigheid van roodpigmenten). Dit heeft allemaal invloed op het eindresultaat.
 2. Denk goed na over de kleur; denk goed na over welke haarkleur bij je past. Wil je een ‘standaard’ kleur, of een mix van kleuren die bij jou past? Let op: Bij een mix van kleuren kun je sowieso beter een professional inschakelen in plaats van het zelf te doen.
 3. Let goed op de producten die je gebruikt; bij het verven van haar komt niet alleen haarverf kijken, maar ook shampoos, maskers en andere haarverzorgingsproducten.
 4. Maak een keuze – zelf verven of professioneel laten verven; heb je geen ervaring met verven, dan is zelf verven niet verstandig. Maar zelfs met ervaring, blijft de kans op ‘mislukking’ aanwezig. Een professional weet wat hij of zij doet. Maak in ieder geval een goede afweging (!).

De meest gevraagde haarkleuren voor vrouwen

Balayage, Highlights, Blond haar, As bruin, Ombre hair, (Natuurlijk) grijs haar, Wit haar, Color melt en Sunkissed.

De meest gevraagde haarkleuren voor mannen

Grijs haar, Wit haar, Blond haar,Grijsdekking en Highlights.

Wil je meer informatie over een van deze behandelingen?
Vul dan ons contactformulier in of book direct online!